Survey

• Päivitetty

Eventilla Surveysin käytössä pääset helposti vauhtiin yllä olevan ohjevideon avulla.

Tietoa työkalun käyttöönotosta

Eventilla Surveys -työkalu on uusi ominaisuus Eventillassa. Se on lisämaksullinen ja ottaaksesi sen käyttöön ota yhteys teidän asiakkuudenhoitajaanne Eventillassa.

Eventilla Surveys on toiminta-ajatukseltaan edistyksellinen. Se rakentuu niin, että kyselyt koostuvat itsenäisistä kysymyksistä, joita voidaan käyttää useilla eri kyselyillä. Tällöin kyselyiden laatiminen on aina vain nopeampaa ja kysymysten vertailu eri kyselyiden välillä on mahdollista.

Samoin kyselyjen luomisessa valmiiden, aiemmin tehtyjen pohjien käyttö ja hyödyntäminen nopeuttaa tekemistä. Toki aina voi tehdä uniikkeja kertakäyttöisiä kyselyitä ja kysymyksiä.

Toinen edistyksellinen ominaisuus on tulosten jakaminen reaaliaikaisina sähköisinä raportteina, joiden graafisesta näkymästä tarvittavat tiedot ovat saatavilla yhdellä silmäyksellä. Voit luoda useita erilaisia raportteja samoista kyselyistä ja suodattaa kullekin raportille sen kohderyhmälle oleelliset tulokset.

Palautekyselyitä ei tarvitse sitoa yksittäiseen tapahtumaan, joten on mahdollista kerätä palautetta myös yleisesti, täysin ilman tapahtumia.

Työkalussa navigointi

Oletusnäkymä ja sivupalkki

Työkalun oletusnäkymässä listataan jo tehdyt palautekyselyt.

1 Sivupalkista löydät aiemmin tehdyt palautekyselyt, palautekyselypohjat, kysymyskentät ja painikkeen uuden palautekyselyn luomiseen. Uusi kysely aloitetaan aina "Luo palautekysely"-kohdasta
2 Voit piilottaa tai näyttää listan sarakkeita.
3

Palautekyselyn nimeä klikkaamalla pääset hallinnoimaan kyseistä palautekyselyä.

4 Palautekyselyiden suodatus mm. organisaation, tapahtuman ja ajankohdan ehdoilla.

Kysely-näkymän välilehdet

• Palautekysely - Kysymysten luominen, muokkaus ja poisto. Kyselyn asetukset ja esikatselu.
  • Raportit - Työkalu kerää vastauksista dataa, josta voi koota raportteja.
  • Vastaukset - Kyselyn vastaukset listataan tänne.
  • Viestintä - Kyselyn jakaminen kohdennetusti.

Palautekyselyn luominen

Uutta kyselyä luotaessa kannattaa aloittaa aiemmin luotua pohjaa hyödyntäen. Näin käytettävissä on valmis runko missä on vertailtuvuuden mahdollistavat samat kysymykset. Kun käytät pohjaa voit lisätä uusia kysymyksiä ja muokata pohjan kysymyksistä uusia versioita tähän uuteen kyselyysi. Voit jälkikäteen myös tallentaa aiemmin tekemäsi kyselyn pohjaksi.

1 Voit valita joko aikaisemmin luodun pohjan tai luoda kokonaan uuden.
2 Valitse kyselylle nimi, kuvaus, organisaatio ja kielet.
3 Luo uusi palautekysely. Tämän jälkeen luotu kysely näkyy palautekyselyt -listassa.

Kysymysten luominen

Aloita avaamalla haluttu palautekysely.

Valitse ensin kenttätyyppi.

Lisää -painikkeen takaa avautuu kenttätyypin valinta.

Voit lisätä kentän käyttämällä kyselypohjaa tai luomalla kokonaan uuden kysymyskentän.

Täydennä kentän nimi, kuvaus ja kenttäkohtaiset muokkaukset (esim. valintaruutujen vastausvaihtoehdot). Kaikissa kenttätyypeissä voit valita kenttään vastaamisen pakolliseksi (tämä oletuksena) tai vapaaehtoiseksi. Voit myös pitää kentän piilotettuna kunnes tiettyyn kenttään on vastattu.

Piilotettu kenttä -toiminto on hyödyllinen, kun jotain halutaan kysyä edeltävän kysymyksen vastauksen perusteella. Esimerkiksi henkilöltä joka on vastannut olleensa paikan päällä kysytään: "kuinka helposti osasit perilla?" mitä ei kannata kysyä heiltä jotka vastasivat osallistuneensa etänä. Näitä ehdollisia kysymyksiä voidaan ketjuttaa useamman kysymyksen pituisiksi.

Kun luot uuden kysymyksen mikä ei ole sidoksissa vain tiettyyn tapahtumaan kannattaa se tallentaa kysymyspohjaksi. Tällöin tämä kysymys on helposti valittavissa kaikille tuleville kyselyille ja näiden kysymysten vertailu tulevaisuudessa on mahdollista.

Raportin luominen ja jakaminen

Kun kyselyyn tulee vastauksia, voi niistä koota raportin Raportit-välilehdellä. Uusi raportti -painike luo oletusasetuksilla raportin, jota voi muokata osiokohtaisesti. Voit piilottaa osioita, joita et halua raporttiin sekä vaihtaa osioiden järjestystä raahaamalla ne haluttuun paikkaan.

Asetukset-painikkeesta pääset nimeämään raportin, sekä sallimaan raportin latauksen.

Raportin jakamiseen tarvittavan linkin saa sivun oikeasta reunasta "Kopioi raportin linkki".

Voit tallentaa useita erilaisia raportteja samasta kyselystä. Nimeä raportti uudelleen sekä tee tarvittavat muokkaukset asetuksiin ja tallenna.

Palautekyselyn lähettäminen

Voit lähettää tai ajastaa palautekyselyn lähetyksen, kun palautekysely on julkaistu Viestintä -välilehdellä.

1 Lähetä -välilehdellä voit luoda uuden lähetyksen. Lähetykset -välilehdellä voit tarkastella lähetettyjä viestejä. Ajastetut -välilehdellä näkyy tulevat lähetykset.
2 Tässä valikossa näet, missä kohtaa lähetyksen asetuksia olet menossa. Nykyinen osio on korostettuna punaisella.
3 Voit määritellä viestin usealle eri kielelle.
4 Tässä määritellään viestin otsikko.
5 Tähän kirjoitetaan palautekyselyn mukana lähetettävän viestin näytettävä teksti.
6 Tässä on lista muuttujista, joita voi käyttää viestin tekstissä.

1 Tässä listataan viestin vastaanottajien lukumäärä. Lukumäärä päivittyy, kun suodatusvalintoja lisätään tai poistetaan.
2 Voit vaihtaa vastaanottajien listaus- ja valintanäkymien välillä.
3 Tässä suodatetaan viestin vastaanottajat. Vastaanottajia voidaan suodattaa tilojen, läsnäolon ja lippujen perusteella. Voidaan myös suodattaa viestin palautteen täyttäneille henkilöille esimerkiksi kiitosviesteiksi.

1 Valitaan viestin lähettäjän nimi ja sähköposti.
2 Viestin voi ajastaa lähtemään heti, tietyllä hetkellä tai tapahtuman alkamisen tai loppumisen jälkeen halutun ajan kuluttua.

1 Yhteenvedossa voidaan tarkastaa lähetys virheiden varalta. Yhteenveto on kategorisoitu kolmeen osioon edellisistä välilehdistä.
2 Voit lähettää esikatseluviestin haluttuun sähköpostiin varmistaaksesi, että viesti näkyy oikein.
3 Lopuksi lähetys hyväksytään tässä.

Mikäli kysely ei liity Eventillassa julkaistuun tapahtumaan, voit jakaa vastauslinkin kyselyyn muilla tavoin.